Hogyan hatnak ránk a színek?!

2018.01.13 10:19

A mindennapjainkban különféle döntéseket hozunk a színekre vonatkozólag. Legjobb példája ennek, hogy milyen színű ruhát fogunk felvenni aznap. Időről időre az éppen vásárlásra kerülő ágynemű színét is meg kell választanunk, ill otthonunk falainak színe is idetartozik.

Attól függően, hogy milyen színt választunk (legyen ruháról vagy környezetről szó), annak megfelelően az a spirituális szinten kihatással lesz ránk.

Az egész Univerzum, szubtilis szinten a Sattva (spirituális tisztaság), Raja (cselekvés), Tama (spirituális tudatlanság) három finomrezgésű alapelemből áll, attól függően, hogy melyik elem fordul elő túlsúlyban bennük. A magunkon viselt túlnyomóan Raja-Tama jellegű színek környezetünkben fokozzák a negatív rezgéseket, bevonzzuk a negatív energiákat. 

A fehér szín a leghasznosabb spirituálisan és a fekete a legártalmasabb. Hasznos szín még a sárga, világoskék, kék, rózsaszín, narancssárga, világoszöld.

A fehér, a sárga és a kék, segítenek növelni a környezetünk spirituális tisztaságát. Másrészt viszont a fekete színnek negatív rezgései vannak, amelyek nemcsak hogy vonzzák a negatív energiákat, hanem taszítják a pozitív spirituális energiát.

Egy bizonyos szín kedvelése vagy ellenszenve egy személynél hangulatának megfelelően változhat.

  • Eseménynek megfelelően: Az emberek szeretnek vibráló színeket viselni, amikor kirándulni  mennek.

  • Eseménynek és kultúrának megfelelően: A temetéseken némelyik kultúrában fekete a gyász színe, másokban pedig a fehér.

  • A hagyománynak megfelelően: Némelyik kultúrában az ügyvédek fekete színt viselnek, mert ez a szokás.

  • A kornak megfelelően: A tizenévesek  és a fiatalkorúak szenvedélyesen kedvelhetik a rózsaszínt. Ám ahogy előrehaladnak a korban, a szín iránti érdeklődésük feledésbe merülhet.

  • Amikor a szín valamilyen jelentéssel bír:

    • A szín és a stílus, amit egy híresség visel, igen gyakran kihatással van rajongóinak  viseletére.

    • Egy szín lehet divatos.

    • Némely esetekben az emberek lehet, hogy azért nem szeretnek egyes színeket, mert azok bizonyos, nem kedvelt társadalmi rétegre emlékeztetik őket.

Spirituális szinten:

  • Az alaptermészetnek megfelelően: Egy személy egy színt leginkább azért kedvel, mert a szín illik az alaptermészetéhez. A sattvik ember a sattvik színeket kedveli, mint a fehér vagy a világoskék. Egy tamasikalaptermészetű személy pedig a tamasik-abbszíneket kedveli, mint például a fekete.

  • A negatív energiák hatásainak megfelelően: Egy, a negatív energiák irányítása alatt álló személy általában jó rezgéseket észlel még a fekete színből is. A fizikai testünk, az elme, az intellektus és a szubtilis ego, spirituálisan lebénulhat, amikor az ember negatív energiák hatása alatt áll. A hivatalos események fekete színű díszruhái vagy a divatos fekete ruhák a hétköznapokban, túlnyomórészt a negatív energiák kampánya, mely azóta is folyamatosan és fondorlatosan befolyásolja az emberek elméjét. Ha egy személy szereti viselni a fekete színt, lehetséges hogy különböző magyarázatokat és kifogásokat fog keresni, hogy folytassa a fekete szín viselését annak ellenére, hogy ezt a cikket elolvasta. Ezért nyomatékosan felhívjuk a figyelmét, hogy ebben az esetben az intellektus használata csak hátrányára lesz. Ez azért van így, mert a fekete szín viselésének nem létezik semmilyen spirituális előnye sem, csak ártalmas hatásai vannak a jólétünkre.

  • Az elmúlt életek benyomásainak megfelelően: Ha valakit az elmúlt életében olyasvalaki bántalmazott, aki zöld ruhát viselt, az valószínűleg irtózni fog a zöld színtől a következő életében is.

  • Változás a spirituális gyakorlatok szintjének megfelelően: Az Istenkereső, aki megtapasztalja a maradandó spirituális érzelem állapotát, előfordulhat, hogy jobban szereti a kék színt. Ez azért van, mert a spirituális dimenzióban a spirituális érzelem színe a kék. Az egyénnek az élethez való szemlélete és hozzáállása is teljesen megváltozik a spirituális szín növekedésével.

Vissza